Как да създадем модерна, отворен тип кухня

Съвременните тенденции в архитектурата и интериора все повече ни убеждават в красотата и практичността на кухните в така наречения „отворен тип“ жилищни  пространства, при които липсват ограниченията на вътрешните стени.

Подобно разположение създава усещане за повече простор, а и декорът придобива индивидуалност, привличайки визуален интерес.kitchen-1597018_640 Отвореният тип кухня предполага и по-добри възможности за свободно, неограничено от стени проектиране на пространството, тя е оригинална и завидно практична.

 

Опростеният дизайн дава възможност за бързо, лесно приготвяне на храната и почистването след това, което е от изключително значение в съвременното забързано ежедневие. 

 

Модерната, отворен тип кухня, е пронизана от светлина, оборудвана с открити и прозрачни системи като кухненски остров, рафтове, стелажи, ниши, осигуряващи бърз достъп до всичко с минимални усилия.

Предпочитанията са насочени към стъклото. Както никой друг материал, то е в състояние да направи така, че декорът напълно да отговори на изискванията за изобилие от слънчеви лъчи и въздух, които са задължителни компоненти в съвременния интериорен дизайн.

 

Кухненската зона може да се намира в близост до тераса или друго външно пространство. По този начин тя ще се превърне в едно страхотно място от вашето жилище, пригодено едновременно за хранене и почивка. Най-хубавото е, че идеята може да бъде реализирана успешно както в къща, така и в апартамент. Не е случайно, че обединяването на терасата с кухненското помещение се е превърнало в толкова популярно решение за много собственици на апартаменти.

За да се осъществи подобна реконструкция, необходимо е да се премахне стената, която свързва двете помещения и след това да се поставят прозорци, за да се затворят откритите части от терасата. Плюсовете са много – разширявате пространството, добавяте повече светлина в помещението и домът ви заблестява с нова, практична и модерна визия. За още по-добър ефект, добавете подходящи растения и атмосферата в помещението ще стане още по-приятна и предразполагаща към спокойствие и отмора.

Ако се нуждаете от професионална помощ и съвети, не се колебайте да се обърнете към професионалистите –  фирма за къртене.